Hoofdluis bestrijden

Hoofdluis bestrijden2016-02-05T14:12:43+01:00

Hoofdluis bestrijden met petroleum

Vroeger was hoofdluis bestrijden geen pretje: men wreef de haren bijvoorbeeld in met zuivere petroleum. Het hoofd werd vervolgens maximaal twee uur in een katoenen doek gewikkeld.  Deze methode was wel pijnlijk voor de hoofdhuid en alleen al daarom af te raden, maar werkte wel. De hoofdluis werd er inderdaad mee gedood. Behalve dat het een pijnlijke methode was, was het brandgevaarlijk, het stonk behoorlijk en het was  schadelijk voor de gezondheid ook.

Hoofd kaal scheren

Ook werd vroeger ter bestrijding van de hoofdluis het hoofd volledig kaal geschoren.  Hoofdluis en neten weg maar ook het haar. Gelukkig is dat vandaag de dag niet meer nodig.

Hoofdluis azijn bestrijden

Onze grootmoeders hadden een andere manier om de hoofdluis te bestrijden. Zij wasten het haar met groene zeep en spoelden het vervolgens uit met azijn. Dat was minder geschikt als het hoofd wondjes had, van het krabben bijvoorbeeld. Met hoofdluis azijn bestrijden lost de kleefstof van de neten op. Vervolgens werd met een metalen luizenkam de hoofdluis en neten uit het haar gekamd. Past men deze methode nu nog toe dan is het belangrijk dat het haar en de hoofdhuid na de hoofdluis azijn behandeling goed behandeld worden met conditioner. Geen plastic luizenkam gebruiken.

Hoofdluis bestrijden met mayonaise

De hoofdluis is ook te bestrijden met mayonaise. Smeer ’s  avonds het hoofd in met mayonaise. Ook goed achter de oren en in de nek, want daar zitten vaak de hoofdluizen. Doe een doek of badmuts over het haar en ga slapen. Was het haar de volgende morgen en kam daarna het haar met een metalen luizenkam. De mayonaise is vet waardoor de luis geen grip heeft op het haar en verstikt de hoofdluis. Daarnaast lost het de kleefstof van de neten op.

Bestrijden van de hoofdluis

Als u de hoofdluis gaat bestrijden, wilt u natuurlijk dat het volkomen veilig is in gebruik, dat het eenvoudig is te bestrijden en dat het niet te veel tijd kost. Al onze producten voldoen hieraan.

Vragen over effectief bestrijden van hoofdluis

Heeft u vragen over het bestrijden van hoofdluis en biedt onze site u geen afdoende antwoord, mail het ons. Wij helpen u graag de hoofdluis te bestrijden.

Wilt u uw hoofdluis effectief bestrijden? Bekijk dan onze hoofdluis producten, waarmee u uw hoofdluis echt goed kunt bestrijden. Wij bieden een breed pakket aan hoofdluis producten, u kunt hierbij denken aan:

Luizenpakket compleetHoofdluis bestrijden met luizenpakket

Ons complete luizenpakket is de beste manier om uw hoofdluis te bestrijden. Het bevat de electronische luizenkam, shampoo, een metalen kam en een spray. Allemaal producten voor het effectief bestrijden van hoofdluis, u zult versteld staan!

Meer informatie over hoofdluis bestrijden met luizenpakket »

 

Robi Comb ProRobi Comb Pro

U kunt natuurlijk ook de Robi Comp Pro kopen om daar uw hoofdluis mee te bestrijden. Bestrijden van hoofdluis met de Robi Comb Pro gebeurt met een electrisch stroompje.

Meer informatie over hoofdluis bestrijden met Robi Comb Pro »

 

liceguard luizenshampooHoofdluis bestrijden met shampoo

Gebruik een shampoo die niet giftig is voor het bestrijden van hoofdluis om het bestrijdingsproces te versnellen. Een niet-giftige shampoo zonder pesticiden die 85% van de neten verwijdert. Kortom, zeer effectief hoofdluis bestrijden!

Meer informatie over hoofdluis bestrijden met shampoo »

 

beschermingssprayHoofdluis bestrijden met beschermingsspray

Natuurlijk begint hoofdluis bestrijden met het voorkomen van hoofdluis. Dit gebeurt met een beschermingsspray, wat zorgt voor het hoofdluis vrij blijven, ook in een besmette omgeving.

Meer informatie over hoofdluis bestrijden met beschermingsspray »

 

metalen luizenkamNetenkam en luizenkam

Bestrijden van hoofdluis met een klassieke luizenkam en netenkam. Ook ontvangt u een vergrootglas, zodat u goed kunt zien of het hoofdluis bestrijden ook echt werkt.

Meer informatie over hoofdluis bestrijden met netenkam en luizenkam »

Ga naar de bovenkant